Dom > Vijesti > Sadržaj
Karakteristike kaljenog stakla i nedostatke kaljenog stakla
May 24, 2017

Karakterizirane staklenim staklom od kaljenog stakla prednosti i nedostatke kaljenog stakla s komprimiranim stresnim staklom. Također poznat kao kaljeno staklo. Staklo je ojačano metodom čelika, koja je započela u Francuskoj 1874.

Kaljeno staklo pripada sigurnosnom staklu. Zapravo, uporaba kemijskih ili fizičkih metoda, stvaranje tlačnog pritiska na staklenu površinu, staklo nosi vanjsku silu kada prvo otklanja površinsko naprezanje, čime se pojačava nosivost, povećava samotemperaturni stakleni tlak. , Hladnoća i vrućine, utjecaj i tako dalje. Imajte na umu da se razlikuje od stakloplastike

sigurnosni

Kaljeno staklo Kada staklo vanjskim oštećenjima, otpad će biti sličan savićima tupim slomljenim sitnim česticama, a nije lako uzrokovati ozbiljnu štetu ljudskom tijelu.

velika snaga

Ista debljina kaljenog staklenog udarnog udara je 3 do 5 puta veća od običnog stakla, snaga savijanja je 3 do 5 puta veća od običnog stakla.

Toplinska stabilnost

Kaljeno staklo ima dobru toplinsku stabilnost, može izdržati razliku temperature 3 puta od običnog stakla, može izdržati 300 ° C razlike u temperaturi.

prednost

Kaljeno staklo Prva je jačina nego obična stakla koja se poboljšava nekoliko puta, savijanje.

Druga je upotreba sigurnosti, njena je nosivost povećana kako bi se poboljšala krhka priroda, čak i ako uništavanje kaljenog stakla nije bio mali kut malih komada, šteta ljudskog tijela uvelike je smanjena. Temperirano zagrijavanje i hlađenje od kaljenog stakla od običnog stakla ima 3 do 5 puta veći porast, općenito može izdržati više od 250 stupnjeva promjena temperature, kako bi se spriječilo toplinsko krekiranje značajno. Je li neka vrsta sigurnosnog stakla. Za zaštitu visokim zgradama osigurati kvalificirani materijal za sigurnost.

Nedostaci

Nedostaci od kaljenog stakla:

1. Kaljeno staklo se više ne može rezati i obrađivati samo u čeliku prije obrade traženog oblika na staklo, a zatim i obradu čelika.

Iako je snaga kaljenog stakla jača od običnog stakla, kaljeno staklo je izbacilo vlastito rupture, a nema mogućnosti da se obična stakla dignu.

3. Kaljeno staklo Površina kaljenog stakla će biti neujednačena (vjetar), s laganim debljinom stanjivanja. Razlog za razrjeđivanje je zbog toga što staklo u omekšavanju vruće taline, nakon jakog vjetra kako bi se brzo hlađeno, tako da staklo unutar kristalnog praga postane manje, tlak postaje veći, pa staklo nakon čelika nego u Čelik prije tankih. U normalnim okolnostima 4 ~ 6mm stakla u čeliku nakon razrjeđivanja 0,2 ~ 0,8mm, 8 ~ 20mm stakla u čeliku nakon razrjeđivanja 0,9 ~ 1,8mm. Specifična mjera koju treba odrediti prema opremi koja je kaljeno staklo ne može napraviti zrcalo razloga.

4. Kroz čeličnu peć (fizički čelik) nakon izgradnje ravnog stakla bit će deformacija, stupanj deformacije opreme i tehničkog osoblja