Dom > Vijesti > Sadržaj
Povijest kaljenog stakla
Jun 20, 2017

Povijest kaljenog stakla
Razvoj kaljenog stakla datira iz sredine 17. stoljeća, a jedan od knezova Rajne, Robert, učinio je zanimljiv eksperiment. Stavio je kapljicu rastaljenog stakla u ledenu vodu i napravio izuzetno tvrdu stakla. Ova vrsta granularnog stakla visoke čvrstoće nalikuje kapljicama vode, povlačenjem dugih i zakrivljenih repova, nazvanih "princ Robert". Ali kad je rep malih čestica savijen i slomljen, čudno je da su cijele male čestice tako iznenadno nasilne kolaps, pa čak i postala fini prah. Gore navedena praksa, slično kao i zaustavljanje metala, a to je zaustavljanje stakla. To gašenje ne čini nikakvu promjenu u sastavu stakla, pa se naziva fizičko gašenje, na taj način kaljeno staklo kaljeno staklo, također poznato kao zaustavljeno staklo. Prvi patent za staklene glazure dobijao je francuski 1874. godine, gdje je staklo bilo zagrijano do blizu temperature omekšavanja i odmah stavljeno u relativno niskotemperaturni spremnik kako bi se povećala površinska naprezanja. Ova metoda je rana metoda tekućeg čelika. Njemačka Frederick Siemens 1875. godine dobila je patent, a Sjedinjene Američke Države Massachusetts Geovge E.Rogens 1876. primijenit će se na staklenu metodu stakla i lampe. Iste godine HughO'heill iz New Jerseya osvojio je patent.

Tridesetih godina prošlog stoljeća, Saint-Gobain i Sjedinjene Američke Države Treprex, kao i britanska tvrtka Pilkington, započela su proizvodnju velikih staklenih ploča za automobilsku upotrebu. Japan u 20. stoljeću, 30 godina također su proveli proizvodnju staklene industrije. Od svijeta je započela velika proizvodnja kaljeno staklo ere.

Nakon 1970. tvrtka britanske tvrtke Triplex s tekućim srednjim čeličnim debljinama od 0,75 do 1,5 mm stakla bila uspješna, kraj fizičkog čelika ne može biti kaljeno staklo, što je glavni proboj u tehnologiji stakla.

Kina povijest stakla započela je 1955, Shanghai Yaohua tvornica stakla počela suđenje proizvodnju, u 1958 Qinhuangdao City, tvornica stakla suđenja proizvodnja uspjeh. 1965 Qinhuangdao Yaohua tvornica stakla počeo proizvoditi vojnu uporabu kaljeno staklo, 20. stoljeće, 70 godina, prvi uvod Luoyang tvornice stakla u Belgiji čelične opreme. Shenyang tvornica stakla tvornica kemijskog stakla u istom razdoblju.

20. stoljeća, 70 godina počeo ojačati stakla tehnologija u svijetu je sveobuhvatna promocija i popularizacija, kaljeno staklo u automobilskoj, građevinarstvu, zrakoplovstva, elektronike i drugih područja počela koristiti, posebno u izgradnji i automobilskoj razvoju najbrži.