Dom > Vijesti > Sadržaj
Razlog za neravnomjernom površinom obojenog stakla
Jun 09, 2017

Razlog za neravnomjernu površinu Slikano staklo
Nakon što je staklo kaljeno, površina valovitog ili malog kvržica, što je razlog?
1, Staklena stakla nakon visokotemperaturne obrade, zagrijana do stupnja omekšavanja, nakon što se čelik ne može polirati. Stoga je površina vitraža zapravo određena neujednačena, zbog čega tržište nije takozvani "čelični ogledalo".
2, deformacija valjka valjka ili valjka ima nečistoća.
3, staklo je previše tanka, jer čelik je ultra tanko staklo u čeličnom peći grijanje, ultra tanko staklo postaje mekano, neizbježno proizvodi valovi, što je rezultiralo u sastavu stakla površina nije ravna.
Kada se zvučni valovi šire u mediju, dok se udaljenost povećava, akustična energija će neizbježno oslabjeti.
Takozvano vitraž, značajno je smanjenje zvučne energije samo od posebnog medija. Čak i običan staklo ima određenu prigušenost efekta zvučnih valova, ali ne samo tako učinkovit.
Vitraženo staklo, bilo laminirano staklo, izolacijsko staklo, vakuumsko staklo itd., Primjenjuju se na dva osnovna načela:
(1) Kada se zvučni valovi šire iz jednog medija na drugu, na sučelju dvaju medija, dio energije se odražava natrag u izvorni medij, a drugi dio energije prolazi kroz sučelje u drugom. Kada se akustički val susreće s različitim akustičkim impedanskim sučeljem (zrakom i čvrstu sučelju, vakuum i čvrsto sučelje), proizvest će se razbacani refleksiji koji uzrokuju prigušenja, to jest raspršivanje prigušenja. Teško je proći kroz srednji sloj stakla u zvučnim valovima, a onda se većina reflektira, srednji sloj može biti zraka ili čak vakuum. I sučelje dviju vrsta medija, što je veća razlika u akustičkoj impedanciji, veća je razlika u akustičkoj impedanciji refleksije, zraka i stakla velika.
Što je akustička impedancija? Akustička impedancija može se shvatiti kao opisivanje učinka medija na vibracije čestica. Pod istim tonom zvuka, akustična impedancija se povećava, smanjuje brzinu vibracija čestice. To je slično konceptu otpornosti u ohmskom zakonu o električnoj energiji.
(2) prigušenja zbog unutarnjeg trenja i prijenosa topline u mediju, tj. Smanjenja apsorpcije ili viskozne prigušenja. (Na primjer, PVB sloj filmova od polivinil butirala kao glavne komponente, superelastični sloj međusloja KK koji sadrži polimer kao glavnu komponentu, itd.), Akustički val može nadvladati otpor, tako da su zvučni valovi oslabljeni.
S obzirom na to, glavna primjena načela prigušenja apsorpcije laminiranog stakla, i šuplje staklo, vakuumsko staklo uglavnom se primjenjuje na princip raspršivanja prigušenja.
To je zato što je određena posebna struktura Slikano staklo. Bilo je to fizički vitraž ili kemijski vitraj, tvore sloj stakla na površini stresnog sloja, stvaranje unutarnjeg sloja stresa. Možete ga jednostavno zamisliti kao sendvič keks. Kada je udar, izvan stresnog sloja i unutarnje brzine propagacije pukotina je različit, općenito, fizički stres staklenog sloja je unutrašnji stresni sloj od 1/23, kemijski vitatni sloj stresa je unutarnji sloj tenzijskog stresa 1/11, dok je obična staklena površina i unutarnja brzina širenja pukotine 1, dakle, uzrokovana vanjskom stranom sloja stresa od slojevitog stakla, nije se proširila daleko, što se sloj jako proširio. To je kao sendvič keks zbog utjecaja sendvič unutra je puknut, izvan kekse nije puno loše. Zbog prisustva stresnog sloja, većina utjecaja uzrokovanog unutarnjim prijenosom, jer je vitlo vrlo visoka, tako da je općenito dovoljno da ga pukne sila vremena, dovoljno su da puknu u unutarnjem širenju. Ako je udar prevelik, razbije se u male čestice.